fredag 23 november 2012

Vimeo och Facebook

Jag fick en intressant fråga av en kollega igår som jag tänkte ta upp här för att se ifall någon har några egna erfarenheten av samma. För att ladda upp ett klipp från Vimeo på FaceBook behöver man tydligen en pluggin. Men vi blev uppmärksammade på att en pluggin kan utgöra en svaghet i säkerheten som gör att några obehöriga kan ta sig in i systemet. Finns det några andra sätt att få upp ett klipp från Vimeo till FB, utan pluggin?

2 kommentarer:

  1. Hej,
    jag är tyvärr ingen expert på Facebook, som jag redan har berättat. Men nu förstår jag inte riktigt, vad du berättar. Jag menar, man beföver ju inget plugin för att dela Vimeo-video i Facebook. Det ända man behöver göra är klicka Share och välja FShare. Som resultat får man en länk till videon. Men du kanske menar, att man skulle uppladda videon till Facebook (t.ex. i en grupp där)?

    Jag vet tyvärr ingenting om det här pluggin! Vem berättade, att det är en säkerhets risk?

    - Irmeli

    SvaraRadera
  2. Hej Irmeli,

    Jag fick just en uppdatering av min kollega så han meddelade att tydligen så har det tänkts mera invecklat än vad det i verkligheten är. Det är nog som du säger att man kan länka det direkt. Men kanske det ursprungligen kom från att man trodde att man måste ladda upp videon och då behövs plugg-in.

    Men det har alltså rett upp sig så vi får länkat till vimeo nu.

    h. Annakarin

    SvaraRadera